DEALERS
Heeft u interesse in een van onze producten? Graag verwijzen wij u dan naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.
LOGISTIEK / LEVERING
Consumenten:
Het assortiment is verkrijgbaar bij sanitair specialisten (Sanicare dealers) in Nederland en Belgie. Wij leveren uitsluitend rechtstreeks aan deze dealers. Graag verwijzen wij u dan ook naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op tijdens onze openingstijden per telefoon: 0418 – 63.81.60 of vult u ons contactformulier in en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.
Dealers:
Wanneer u bent ingelogd kunt u ook bestellingen plaatsen via deze website. Wij zullen uw bestelling z.s.m. in behandeling nemen en een definitieve orderbevestiging met uw persoonlijke inkoopprijzen, de eventuele leveringskosten en uw betaalwijze doen toekomen. De automatische bevestiging van deze website is niet definitief!
Sintraco bv is een voorraadhoudende groothandel die zich inzet om zijn afnemers maximaal en betrouwbaar te bedienen. Om ons te kunnen blijven concentreren op onze kernactiviteiten hebben wij het voorraadbeheer en het gehele logistieke proces opgesplitst. Bestellingen worden dan ook vanuit dit centraal magazijn verzonden door heel Nederland en België. Afhalen van goederen is niet mogelijk.
LADE INRICHTING
Luxe lade inrichting voor Sanicare badmeubelen voozien van soft-close, zelfsluitende lades van het bekende merk Blum. Een badkamer waar nergens iets rondslingert of stoort. ’s Morgens meteen vinden wat je nodig hebt om er stralend uit te zien. TA’OR biedt u de mogelijkheid elke lade op verschillende manieren in te vullen. Drie, vier of vijf cubics achter elkaar? In verschillende materialen? Laat u inspireren! Te verkrijgen in de webshop van TA’OR op: http://www.taor.com/nl
MINERAALMARMER OF KERAMISCHE WASTAFEL
Zowel voor mineraalmarmer als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, bestand tegen vocht, slijtvast in gebruik, geringe verkleuring, makkelijk te onderhouden en hygiënisch is. Voordelen van een keramische wastafel zijn dat het een zeer hard krasbestendig materiaal is en goed bestand is tegen zuren en chemische middelen. Als deze wastafel beschadigd, zal er een stukje glazuur afbreken. Een mineraalmarmer wastafel wordt gegoten en is dan ook verkrijgbaar met strakke hoeken en/of mooie rondingen, echte design wastafels! Het materiaal doet niet onder voor keramiek, ondanks dat het lichter is. Het materiaal klinkt anders (tikken), echter wanneer gemonteerd op een ingericht badmeubel zal dit ook heel anders ervaren worden. Gegoten marmer voelt warmer aan, wat als comfortabel ervaren wordt. Bij eventuele beschadigingen aan deze wastafel, zullen er krassen ontstaan, welke verwijderd kunnen worden door middel van polijsten. Conclusie: Het gaat om uw voorkeur, want er is geen slechte keuze! Beide wastafels hebben hun voor- en nadelen, maar doen zeker niet voor elkaar onder! U kunt voor de robuuste keramische wastafel gaan of voor de design mineraalmarmer wastafels! De wastafel is in de badkamer vaak dé eyecatcher. Kies wat u het mooiste vind!
Meer informatie over de onderhoud en reiniging van mineraalmarmer:
LED VERLICHTING / LED BADKAMERSPIEGELS
Waarom kiezen voor LED-verlichting ?
In het Sanicare programma vind u meerdere LED-spiegellampen en spiegels met geïntegreerde LED-verlichting, maar wat zijn de voordelen van LED-verlichting?
Met led-verlichting kunt u energie besparen, waardoor u de co2-uitstoot terug kunt brengen, aangezien er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energie behoefte te kunnen voldoen.
Daarnaast zorgt LED-verlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. LED-verlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.
LED-verlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Bovendien is LED-verlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met trillingen.
LED-verlichting zorgt voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De LED-verlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast.
ONTKALKEN
Toilet ontkalken:
Door je toilet te ontkalken kun je de hardnekkige kalkaanslag in je toiletpot verwijderen. Indien dit niet verwijderd of niet goed verwijderd wordt, zullen op deze plekken de kalkaanslag verergeren door de gemakkelijke aanhechting. Kalkaanslag kun je weghalen met een ontkalkingsmiddel. Naast het regelmatig reinigen van het toilet is het daarom ook belangrijk je toilet zo nu en dan te ontkalken.
- Spoel het toilet eerst een keer door. Schep met een bakje zoveel mogelijk water uit het toilet, tot er nog een klein laagje water over is. Het spoelwater verdunt namelijk het ontkalkingsmiddel, waardoorhet minder goed werkt. Haal niet al het water weg, want dan doorbreek je het waterslot en krijg je stank uit het riool!
- Maak een schuurspons nat en doe het ontkalkingsmiddel op de schuurspons. Gebruik nooit een stalenschuurspons, dat zorg voor krassen. Zorg dat je het middel niet in je ogen krijgt en gebruik handschoenen om brosse nagels te voorkomen.
- Wrijf de binnenkant van het toilet rondom goed in met het ontkalkingsmiddel, waarbij je de pot goed opschuurt. Doe dit vooral goed onder de rand en bij de waterlijn.
- Laat het middel ongeveer 5 minuten intrekken, zodat de kalk goed kan oplossen.
- Wrijf dan weer goed de binnenkant van het toilet, waarbij je de pot goed opschuurt.
- Spoel de wc weer door en kijk of alle kalkaanslag is verwijderd. Is niet alle aanslag verwijderd, wrijf de pot dan nog een keer in met het ontkalkingsmiddel en herhaal de handeling. Is alle kalk verwijderd, gooi dan het uitgeschepte water terug en maak de rest van het toilet schoon.
Als er veel kalk in de toiletpot zit dan is de kans groot dat je het ontkalken nog een aantal keren moet herhalen. Zie het als het schillen van een ui. Laagje voor laagje haal je het kalk uit de wc pot. Als het kalk eenmaal uit de toiletpot is, is het een kwestie van bijhouden
SCHIMMEL / VOCHT PROBLEMEN
10 tips om schimmel in de badkamer te voorkomen.
Iedereen heeft wel eens last van schimmels in de badkamer en een raam openzetten is vaak niet genoeg.
Tip 1: Goed ventileren
Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. In de winter is dat fijn voor het vasthouden van de warmte, maar daardoor wordt er wel minder geventileerd. Vooral bij het nemen van een douche stijgt de vochtigheidsgraad in een badkamer snel.
Om het begin van schimmelvorming te voorkomen, moet dit vocht zo snel mogelijk worden afgevoerd. Op een vlak oppervlak, zoals de tegels of spiegel, zal je het vocht als condens zien blijven staan. Bij poreus materiaal, zoals een geverfde muur, trekt het vocht er echter in. Een raam openzetten helpt, maar een plafondventilator of ventilatierooster werkt ook prima. Let op! maak deze voor een goede luchtdoorstroming wel regelmatig schoon.
Tip 2: Meet de luchtvochtigheidsgraad
Schimmel kan ook voor je gezondheid kwalijke gevolgen hebben. Mensen met astma kunnen er erge last van krijgen, maar zeker ook kleine kinderen en ouderen. Symptomen zijn onder andere hoofdpijn en misselijkheid. Langdurige blootstelling aan schimmelsporen kan daarnaast ook leiden tot de ontwikkeling van gevoeligheid ervoor.
Het handigst is de luchtvochtigheidsgraad te meten met een hygrometer. Hiermee signaleer je tijdig dat de badkamer te vochtig is en hoef je niet af te gaan op een vieze, muffe lucht of zelfs schimmelvlekken. Dan ben je namelijk al te laat.
Tip 3: Neem de vochtige wanden af
Neem de vochtige wanden van de badkamer na gebruik af met een trekker of handdoek. Dan loopt het snel weg via het afvoerputje, in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht.
Tip 4: Zet het raam niet meteen open in de winter
Kou zorgt ervoor dat waterdamp sneller condenseert. Wat je het beste kunt doen is de verwarming van tevoren aanzetten, als je die in je badkamer hebt. De opgewarmde muren voorkomen extra condens, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Laat de badkamerdeur openstaan en zodra het niet meer warm aanvoelt in de badkamer, kun je alsnog een raam openzetten.”
Tip 5: Zet je badkamerdeur niet direct open
Als de omringende ruimtes niet groot zijn, of slecht geventileerd, is het overigens aan te raden je badkamerdeur niet direct open te laten. Het vocht wordt dan namelijk daar naartoe afgevoerd. Er ontstaat dan niet in je badkamer schimmel, maar in de omringende ruimtes.
Tip 6: Repareer beschadigde voegen
Ook belangrijk is het dat er geen beschadigde voegen, kitranden of tegels in je badkamer aanwezig zijn. Deze plekken zijn extra ontvankelijk voor vochtopname.
Tip 7: Verwijderen van schimmel of gebruik anti-schimmelverf
Bij het verwijderen van schimmel, trek altijd een paar handschoenen aan en een gezichtsmasker dat je beschermt tegen de schadelijke sporen. Er zijn milieuonvriendelijk reinigingsmiddelen of bleek, maar je kun kijken of je de vlekken weg krijgt met een oplossing van soda.
Soms, zoals bij plafonds, hout en beton kan het te diep doorgedrongen zijn en valt het ook niet altijd te behandelen. Bij gereinigde oppervlakken die te schilderen zijn, kun je een anti-schimmelverf gebruiken om nieuwe vorming te voorkomen. Let er alleen wel op dat je ook hierna goed blijft ventileren, anders komt het op den duur weer terug.
Tip 8: Een wasmachine in de badkamer
Let extra goed op de eventuele vorming van schimmel als je ook een wasmachine en -droger in je badkamer hebt staan. In dat geval komt er ook veel extra vocht in de lucht terecht, maar het is minder merkbaar dan na bijvoorbeeld een lange, warme douche.
Tip 9: Controleer of de isolatie goed is aangebracht
Soms ontstaat schimmel doordat isolatie verkeerd is aangebracht. Dan kun je ventileren wat je wil, maar verschijnen de donkere plekken toch wel. Bij terugkerende problemen kun je daarom beter een deskundige inschakelen. Die controleert ook de isolatie en vervangt deze indien nodig.
Tip 10: Vraag hulp aan een professional
Gooi je geld niet weg aan het eindeloos aanschaffen van anti-schimmelproducten. Vraag in plaats daarvan hulp aan een professional. Die gebruikt bovendien sterkere producten dan in de winkel te koop zijn.
MOGELIJKE AANSLUITPROBLEMEN DESIGN RADIATOREN
Aansluiten:
- Uw huidige aansluitmaat komt niet overeen met de aansluitmaat van de nieuwe designradiator → 1
- Oude radiatorkraan past niet in de nieuwe radiator → 2
- Kan de radiator ook op de retouraansluiting afgesloten worden? (ja) → 3
- Kan er bij stadsverwarming een designradiator gemonteerd worden? (ja) → 4
- Kan een designradiator ook elektrisch verwarmt worden? (ja) → 5
Temperatuur:
- Een designradiator is aangesloten op de leidingen vanuit het plafond, en wordt nu alleen aan de bovenzijde warm. (dompelbuis plaatsen) → 6
- De designradiator wordt zeer heet en koelt daarna geheel af.
- (ketelthermostaat staat te hoog) → 7
- De designradiator wordt niet warm genoeg. (ketelthermostaat hoger stellen) → 7
- Een nieuwe geplaatste radiator verwarmt de ruimte niet voldoende.
- (ketelthermostaat hoger stellen) → 7/8
- De designradiator blijft gedeeltelijk koud. (aansluitfout of luchtprobleem) → 6/9
- Een designradiator met een thermostaatkraan kan niet warm genoeg gesteld worden. (kamertherm. heeft de ketel uitgezet) → 10
Algemeen:
- De designradiator moet in een andere kleur geschilderd worden, kan dat? (ja met speciale of acryl verf) → 11
- Men wil bij een designradiator de installatie kunnen vullen, kan dat?
- (ja met een vul en aftapkraan) → 12
- De designradiator geeft uitzettingsgeluiden bij het warm worden en afkoelen. (watertemperatuur te heet of niet voldoende geluidsisolatie) → 7/13
- Brom geluiden hoorbaar bij de designradiator. (ontluchten) → 14
- De designradiator is niet te ontluchten, er zit wel lucht in maar tijdens het ontluchten komt er alleen water uit. (ontluchtingsplug boven gemonteerd?) → 15
- De leidingen moeten zo worden aangepast dat de aansluitingen zonder spanning aan de radiator gemonteerd kunnen worden. De aanvoerleiding met de kraan en de retourleiding aan de onderzijde.
- Er zijn radiatorkranen met een aansluitmaat van 3/8”, deze kunnen vervangen worden door een radiatorkraan ½” met het gebruik van een verloopring 3/8’ binnendraad x ½’ buitendraad.
- Het is mogelijk om een aansluitbare koppeling recht of haaks (voetventiel) op de retour aansluiting van de radiator aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk de radiator weg te nemen zonder de gehele installatie af te moeten tappen.
- Uw leverancier van de stadsverwarming kan u vertellen of er mogelijk een andere radiator door u of een installateur geplaatst kan of mag worden. Het is in ieder geval nodig dat de radiator geheel afgesloten kan worden (zie ook 3.)
- Het is mogelijk om een design radiator met een elektrisch element te verwarmen. Het element is voldoende om handdoeken te verwarmen en niet om de badkamer te verwarmen. Een elektrisch element in de badkamer moet altijd via een groep met aardlekschakelaar worden aangesloten.
- Alleen van boven aansluiten van een designradiator geeft niet voldoende doorstroming van het water, om de radiator goed te verwarmen. (alleen de bovenzijde wordt warm). De radiator moet of alleen aan de onderzijde aangesloten worden of moet er aan de bovenzijde in de radiator een dompelbuis geplaatst worden, waarin de radiatorkraan gemonteerd kan worden.
- De ketelthermostaat zit in de cv. Ketel en beveiligd het temperatuur van het cv. Water. Het is van belang om de ketelthermostaat op de juiste temperatuur af te stellen d.w.z. in de winter b.v. tussen de 70 en 90 graden en in voor en na jaar op de 50-70 graden. Dit voorkomt het zogenaamde doorgloeien van de radiator.
- Designradiatoren geven minder warmte af dan een paneelradiator, er moet altijd een warmte afgifte berekening worden gemaakt om te berekenen hoeveel warmte er in de ruimte nodig is. Het is soms nodig een tweede radiator in de ruimte te plaatsen.
- Lucht in de radiator kan de waterdoorstroming in een radiator beïnvloeden. Goed ontluchten is van groot belang. Altijd ontluchten met een uitgeschakelde pomp.
- De kamerthermostaat regelt de omgevingstemperatuur van de kamerthermostaat. Als er een kamerthermostaat in de cv-installatie wordt gebruikt schakelt deze bij het behalen van de ingestelde temperatuur de installatie uit. Dan is het niet mogelijk om met een thermosstatische radiatorkraan een radiator warmer te stellen. De oplossing voor dit probleem is het monteren van thermosstatische radiatorkranen op alle radiatoren. Daarna de kamerthermostaat uitschakelen of hoger stellen dan de gevraagde temperatuur. De nacht verlaging en de dag verhoging kan dan wel met de kamerthermostaat geregeld worden.
- Het is verstandig om bij het schilderen van een radiator deze uit te zetten tot de verf goed droog is, en bij het voor het eerst verwarmen goed ventileren.
- Alle designradiatoren zijn voorzien van ½” aansluitingen, hierdoor is het mogelijk om aan de onderzijde een vul en aftapkraan te plaatsen en de radiator te vullen en af te tappen.
- Leidingen van de cv installatie moeten bij doorvoeren door een muur of vloer voorzien worden van mantelbuis of isolatie. Hiermee worden uitzettingsgeluiden voorkomen.
- De pomp in de cv installatie kan op een te hoog toerental afgesteld staan, het is vaak mogelijk om het toerental op de pomp te verlagen. Het is ook mogelijk om op bepaalde aansluitpunten fittingen te gebruiken met nylon ringen.
- Ontluchten moet altijd aan de bovenzijde van de radiator gebeuren of op een leiding die na de radiator naar boven loopt ( b.v. met en knie met ontluchting).
Dit zijn algemene tips en adviezen. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.
ONTLUCHTEN RADIATOR
Waarom een handdoekradiator ontluchten:
Door je verwarming te ontluchten worden jouw radiatoren sneller en beter warm. Tevens voorkom je een tikkend of borrelend geluid in de cv-installatie. Dit geluid wordt veroorzaakt door luchtbellen die door de leidingen schieten. Daarom adviseren wij de radiator altijd na het aansluiten direct een keer te ontluchten.
Wat gebeurt er als je de radiator niet ontlucht?
Naast dat het vervelende geluiden kan opleveren is het ook zonde van de energie, want door de luchtbellen kan uw cv-systeem haar warmte niet goed kwijt en zal de radiator ook geheel of gedeeltelijk minder warm worden. Om er zeker van te zijn dat uw waterdruk op orde is, kunt u het beste zowel voor als nadat u uw verwarming ontlucht uw cv-ketel bijvullen.
Waarom moet je de verwarmingsketel uitzetten voordat je gaat ontluchten?
Voordat je gaat ontluchten, moet je het systeem minimaal 15 minuten aanzetten. Hierdoor verzameld de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Op het moment dat je gaat ontluchten wil je juist niet meer dat er water of lucht door de leidingen gepompt wordt. Schakel de CV ketel uit door de stekker uit het stopcontact te trekken.
Waar zit het ventiel om te ontluchten?
Het ontluchtingsventiel zit normaal gesproken rechts of links bovenaan.
Hoe weet ik of er lucht in de radiator zit?
Waterval geluiden of geborrel in de radiatoren betekenen doorgaans dat er luchtbellen in uw cv-installatie zitten. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming niet goed meer opwarmt en dat is erg energieverspillend. In het geval van borrelende geluiden in uw radiatoren kunt u het beste uw verwarming ontluchten.
Hoe vaak moet je ontluchten?
Het is sterk aan te raden om de verwarming eens per jaar te ontluchten. U kunt ervoor kiezen de cv-ketel eens per half jaar bij te vullen en dit te combineren met het ontluchten van de leidingen. Bij het bijvullen van de cv-ketel kan er immers lucht in de leidingen komen.
Hoe ga je te werk?
Zet de radiator op de maximale temperatuurstand er zorg dat de radiator minimaal 15 minuten goed verwarmt op de maximale stand. Schakel de centrale verwarming uit. Nu pompt ze geen lucht of water meer rond. Zorg dat u een oude doek/ handdoek bij de hand heeft. Plaats de schroevendraaier of ontluchtingssleutel op het ontluchtingsventiel en draai naar links tot er water uitkomt in plaats van lucht. Draai het ventiel nooit helemaal open! De kans is dan groot dat je hem niet meer volledig dicht krijgt. Draai het ventiel weer goed dicht. De cv ketel weer inschakelen en controleer de waterdruk van de cv ketel. In uitzonderlijke gevallen worden luchtbellen veroorzaakt door een lek, door problemen met de leidingen of door een stuk expansievat. Mocht u na het ontluchten alsnog problemen ervaren, contacteer dan een professionele installateur
ONTLUCHTEN ELEKTRISCHE RADIATOR
Vaak krijgen we de vraag of een elektrische radiator ook ontlucht moet worden. Bij al onze elektrische radiatoren adviseren wij, zowel in de handleiding als op de verpakking, bij het eerste gebruik de radiator een keer te ontluchten.
Waarom moet een elektrische radiator ook ontlucht worden?
Een elektrische radiator is een gesloten systeem. In de radiator zit vloeistof en een klein gedeelte lucht. Dit geeft de vloeistof de ruimte om te kunnen uitzetten wanneer deze verwarmd wordt. Tijdens transport en plaatsing kan de radiator geschud en ondersteboven zijn gehouden, waardoor lucht en vloeistof in de radiator vermengd kunnen zijn geraakt. Dit kan een correcte werking verstoren. Voor een goede werking adviseren wij dan ook om bij in gebruik name een keer de radiator te ontluchten.
Er zit op jullie radiatoren toch een overdrukventiel?
Dat klopt! Vaak wordt ervan uitgegaan dat het overdrukventiel de ontluchting regelt, maar dat staat geheel los van elkaar. Het overdrukventiel is een extra beveiliging tegen een te hoge druk. Elektrische radiatoren zijn gesloten systemen. Als er voor de vloeistof niet voldoende ruimte is om uit te zetten kan de druk oplopen. De radiatoren worden daarom altijd een keer getest, ontlucht en geleverd met een overdrukventiel. Deze opent bij een druk van meer dan 3 bar, zodat de druk binnen de veilige grenzen blijft. Ondanks een overdrukventiel dient de elektrische radiator na transport en plaatsing altijd nogmaals ontlucht te worden.
Wat gebeurt er als je de radiator niet ontlucht?
Naast dat het vervelende geluiden kan opleveren is het ook zonde van de energie, want door de luchtbellen kan het systeem haar warmte niet goed kwijt en zal de radiator ook geheel of gedeeltelijk minder warm worden.
Waar zit het ventiel om te ontluchten?
Het ontluchtingsventiel zit normaal gesproken rechts of links bovenaan.
Hoe ga je te werk?
Zet de radiator op de maximale temperatuurstand er zorg dat de radiator minimaal 15 minuten goed verwarmt op de maximale stand. Zorg dat u een oude doek/ handdoek bij de hand heeft. Plaats de schroevendraaier of ontluchtingssleutel op het ontluchtingsventiel en draai naar links tot er geen lucht meer uitkomt (in sommige gevallen kan er iets van de vloeistof meekomen). Draai het ventiel nooit helemaal open! De kans is dan groot dat je hem niet meer volledig dicht krijgt. Draai het ventiel weer goed dicht.
Verbruik elektrische radiatoren
Gas is de laatste jaren flink duurder geworden en door de blijvende onzekerheden in de wereldeconomie en het feit dat de Nederlandse overheid het gebruik van gas wil ontmoedigen en het gebruik van stroom wil stimuleren, zijn de elektrische manieren van verwarmen een interessant alternatief worden.
Gezien bovenstaande is het dan ook interessant om te weten hoeveel een Sanicare elektrische radiator verbruikt. Onderstaand hebben we dan ook per uitvoering elektrische Sanicare radiator aangegeven wat het verbruik per uur is. Dit is echter een standaard berekening en geldt alleen wanneer deze op maximaal vermogen draait. Hierdoor heeft u een goede indicatie. Een exacte berekening is vooraf echter wel afhankelijk van meerdere factoren. Veel van onze thermostaten zijn programmeerbaar, hebben een eco-stand of zijn zo in te stellen dat ze alleen aan slaan wanneer ze onder een bepaalde temperatuur komen. Ook zijn er uitvoeringen, waarbij de temperatuur van de radiator zelf ingesteld kan worden. Gezien een radiator is gevuld met een vloeistof die goed warmte geleid en vasthoud en een radiator is gemaakt van staal, zal de warmteafgifte langer voortduren dan de thermostaat actief is. Het is dus lastig om vooraf goed te kunnen berekenen hoe vaak de radiator op vol vermogen zal aanslaan en voor hoelang. Daarbij zijn omgevingsfactoren van belang. U zult begrijpen dat als een radiator in een ruimte hangt waarvoor de capaciteit niet toereikend is of net voldoende, er veel meer maximaal vermogen verbruikt zal worden.
Met bovenstaande in het achterhoofd, onderstaand het verbruik per type radiator, per uur op maximaal vermogen.
Digitaal & Bluetooth uitvoering:
450 x 1118 – 0,5 kWh per uur
450 x 1720 – 0,7 kWh per
600 x 1118 – 0,6 kWh per uur
600 x 1720 – 0,9 kWh per uur
600 x 1264 (Qubic) – 0,5 kWh per uur
400 x 1800 (Denso) – 0,9 kWh per uur
WiFi uitvoering:
450 x 1118 – 0,6 kWh per uur
450 x 1720 – 0,9 kWh per uur
600 x 1118 – 0,6 kWh per uur
600 x 1720 – 0,9 kWh per uur
600 x 1264 (Qubic) – 0,6 kWh per uur
400 x 1800 (Denso) – 0,9 kWh per uur